Heeft Frans Bauer de zomerhit van 2022 te pakken

Background

Ze had maar een droom. Tante Rikie, directrice van de Zwarte Cross, wilde graag een single opnemen met haar idool Frans Bauer. Die droom werd op een doodnormale maandagochtend werkelijkheid.

De Zwarte Cross
Rikie Nijman is 72 jaar en directrice van het populaire festival de Zwarte Cross. In 1997 werd dit evenement opgericht door Ronnie Degen, Gijs Jolink en Hendrik Jan Lovink van de band Jovink en de Voederbietels. Vanwege de leeftijd van tante Rikie, zoals ze ook wordt genoemd, zal dit het laatste jaar zijn. De eerste jaren was Rikie voornamelijk bezig met hamburgers bakken, de laatste jaren kreeg zij een ceremoniële rol.

Droom
Rikie is groot fan van Frans Bauer. Ze had dan ook een grote droom, een duet opnemen met idool Frans Bauer. Haar droom was alleen zo groot dat ze nooit had durven denken dat dit ooit werkelijkheid zou worden. “Bij het realiseren van die droom hebben we haar een beetje geholpen. Het duet is ons cadeau aan Tante Rikie. We gaan natuurlijk voor een nummer 1 hit. Dat zou het allermooiste afscheidscadeau zijn”, aldus Hendrik Jan Lovink.

Verrassing
Op een maandagochtend werd Rikie, met een smoes, naar de studio gelokt. In de opnameruimte hing het vol verborgen camera’s. De zangeres die eigenlijk het lied met Frans zou inzingen, kon zogenaamd niet komen en daarom werd Rikie gevraagd mee te zingen. “Ik heb natuurlijk veel met Jovink en de Voederbietels in de studio gezeten en weet dus dondersgoed hoe je geen hit maakt, deze lessen nam ik mee bij de opnames met Frans en Emile”, aldus een glunderende Tante Rikie.

Speciaal
Ook voor Frans Bauer is het werken met Jovink en tante Rikie even wennen. Hoofd, schouders, knie en teen is namelijk wel iets anders dan de levensliedjes die hij normaal uitbrengt. Toch wist hij zijn antwoord op de vraag of hij wilde meewerken wel. ”Ik twijfelde geen moment, toen ik gevraagd werd om haar te eren tijdens haar afscheid in verband met haar pensioen”. De nieuwe single is vanaf nu te beluisteren en te bekijiken op o.a. Youtube en Spotify.

0%